Top 10 atracții turistice din lume

Lumea este plină de atracții turistice uimitoare, de la monumente antice la peisaje naturale spectaculoase. Iată un top 10 al celor mai populare atracții turistice din lume, în funcție de numărul de vizitatori anuali:

Marele Zid Chinezesc (China)

Marel zid chinezesc

Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din lume. Este o structură masivă care se întinde pe peste 21.000 de kilometri de-a lungul frontierei de nord a Chinei. Marele Zid a fost construit în secolul al III-lea î.Hr. și a fost folosit pentru a proteja China de invadatorii străini.

Marele Zid este compus din mai multe secțiuni care au fost construite de diferite dinastii chineze de-a lungul secolelor. Cea mai faimoasă secțiune este Badaling, care este situată la aproximativ 70 de kilometri nord de Beijing. Badaling este cea mai vizitată secțiune a Marelui Zid și este accesibilă cu mașina sau cu trenul.

Marele Zid este o structură impresionantă care este o dovadă a măreției civilizației chineze. Este un loc important din punct de vedere istoric și cultural și este o destinație turistică populară pentru oameni din întreaga lume.

Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri de făcut la Marele Zid Chinezesc:

 • Urcați pe zid și bucurați-vă de priveliștea uimitoare.
 • Vizitați unul dintre turnurile de veghe sau forturile.
 • Aflați despre istoria și cultura Marelui Zid într-unul dintre muzeele din apropiere.
 • Faceți o plimbare cu telecabina până în vârful zidului.
 • Vizitați unul dintre cele multe temple sau pagode situate de-a lungul zidului.
 • Petreceți o zi la un picnic în apropierea zidului.

Marele Zid Chinezesc este un loc minunat pentru a afla despre istoria și cultura Chinei. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a vă bucura de peisaje frumoase și pentru a vă exercita. Dacă vizitați China, asigurați-vă că vizitați Marele Zid!

Taj Mahal (India)

Taj Mahal INDIA

Taj Mahal este unul dintre cele mai faimoase monumente din lume. Este un mausoleu construit de împăratul Mughal Shah Jahan în secolul al XVII-lea pentru a comemora soția sa, Mumtaz Mahal. Mausoleul este situat pe malul râului Yamuna, în orașul Agra, India.

Taj Mahal este construit din marmură albă și este decorat cu pietre prețioase. Mausoleul are o formă de dom și este înconjurat de patru minarete. În interiorul mausoleului se află mormintele lui Shah Jahan și Mumtaz Mahal.

Taj Mahal este o capodoperă a arhitecturii Mughal și este considerat unul dintre cele mai frumoase monumente din lume. Mausoleul este o atracție turistică populară și este vizitat de milioane de oameni în fiecare an.

Taj Mahal este un simbol al iubirii și al devotamentului. Este o dovadă a pasiunii pe care Shah Jahan o avea pentru soția sa, Mumtaz Mahal. Mausoleul este o construcție uimitoare și este o mărturie a măreției civilizației Mughal.

Colosseumul (Italia)

Colosseum IT

Colosseumul este un amfiteatru elipsoidal situat în centrul Romei, Italia. Este cel mai mare amfiteatru antic din lume și încă cel mai mare amfiteatru în picioare din lume, în ciuda vârstei sale.

Colosseumul a fost construit de împărații Flavieni Vespasian și Titus între 70 și 80 d.Hr. și era cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman. A fost folosit pentru lupte de gladiatori, execuții publice și alte spectacole publice. Colosseumul putea găzdui până la 80.000 de spectatori și era una dintre cele mai populare atracții turistice din Imperiul Roman.

Colosseumul a căzut în ruină în Evul Mediu și a fost folosit ca carieră pentru materiale de construcție. A fost redescoperit în secolul al XVIII-lea și a fost supus de atunci lucrărilor de restaurare. Astăzi, Colosseumul este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este una dintre cele mai populare atracții turistice din Roma.

Iată câteva fapte interesante despre Colosseum:

 • Colosseumul a fost construit peste ruinele unui lac artificial numit Stagnum Neronis.
 • Colosseumul era inițial acoperit cu un acoperiș din lemn, care a fost distrus de un incendiu în 217 d.Hr.
 • Colosseumul a fost folosit pentru lupte de gladiatori, execuții publice, vânătoare de animale și alte spectacole publice.
 • Colosseumul putea găzdui până la 80.000 de spectatori, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari amfiteatre din Imperiul Roman.
 • Colosseumul a căzut în ruină în Evul Mediu și a fost folosit ca carieră pentru materiale de construcție.
 • Colosseumul a fost redescoperit în secolul al XVIII-lea și a fost supus de atunci lucrărilor de restaurare.
 • Colosseumul este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este una dintre cele mai populare atracții turistice din Roma.

Piramidele din Giza (Egipt)

Giza piramids

Piramidele din Giza sunt trei piramide construite în Egipt, în secolul al XXVI-lea î.Hr., lângă Cairo. Ele sunt cele mai vechi și mai mari dintre piramidele egiptene și sunt una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Piramidele sunt situate pe platoul Giza, care este la aproximativ 10 kilometri sud de Cairo.

Cea mai mare dintre piramide este Piramida lui Khufu, cunoscută și sub numele de Marea Piramidă. Este cea mai veche și cea mai mare piramidă din lume și este singura minune a lumii antice care se mai află în picioare. Piramida lui Khufu are o înălțime de 146 de metri și este construită din aproximativ 2,3 milioane de blocuri de piatră.

Celelalte două piramide sunt Piramida lui Khafre și Piramida lui Menkaure. Piramida lui Khafre este situată la nord de Piramida lui Khufu și este mai mică decât aceasta. Piramida lui Menkaure este cea mai mică dintre cele trei piramide și este situată la sud de Piramidele lui Khufu și Khafre.

Piramidele din Giza au fost construite ca morminte pentru faraonii Khufu, Khafre și Menkaure. Ele sunt construite din blocuri de piatră care au fost transportate de la o carieră situată la câțiva kilometri distanță. Blocurile de piatră au fost ridicate în poziție folosind rampe și vinciuri.

Piramidele din Giza sunt o minune a ingineriei antice. Ele sunt o dovadă a măreției civilizației egiptene și sunt una dintre cele mai populare atracții turistice din lume.

Chichen Itza (Mexic)

Chicken Itza

Chichen Itza este un sit arheologic mayaș situat în Yucatán, Mexic. Este unul dintre cele mai populare atracții turistice din Mexic și a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1988.

Chichen Itza a fost construită în secolul al X-lea d.Hr. și a fost un important centru politic, economic și cultural pentru civilizația mayașă. Sit-ul este cunoscut pentru templele sale impresionante, cum ar fi Piramida Kukulkan, jocul de minge și Observatorul.

Piramida Kukulkan este cea mai cunoscută structură din Chichen Itza. Este o piramidă în trepte care are o înălțime de 24 de metri și este construită din blocuri de calcar. Piramida este dedicată zeului Kukulkan, care este o zeitate mayașă a cerului și a vântului.

Jocul de minge este un joc tradițional mayaș care a fost jucat în Chichen Itza. Jocul este jucat între doi sau mai mulți jucători care încearcă să lovească o minge de cauciuc printr-o deschidere în peretele de la capătul terenului.

Observatorul este o structură care a fost folosită pentru a studia stelele și planetele. Observatorul este construit din blocuri de calcar și are o înălțime de 9 metri.

Chichen Itza este un sit arheologic important care oferă o perspectivă asupra culturii mayașe. Sit-ul este un loc popular pentru turiști și este o destinație turistică importantă pentru Mexic.

Machu Picchu (Peru)

Macchu Picchu

Machu Picchu este un oraș incaș situat în Peru. Este unul dintre cele mai populare atracții turistice din lume și a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1983.

Machu Picchu a fost construit în secolul al XV-lea d.Hr. și a fost un important centru politic, economic și cultural pentru civilizația incașă. Orașul a fost abandonat în secolul al XVI-lea d.Hr., după cucerirea incașilor de către spanioli.

Machu Picchu este situat pe o stâncă deasupra râului Urubamba. Orașul este construit din piatră și are o arhitectură impresionantă. Machu Picchu este cunoscut pentru templele sale, cum ar fi Templul Soarelui, Templul Lunii și Templul Treptelei Sacre.

Machu Picchu este un loc misterios și fascinant. Nu se știe cu exactitate de ce a fost construit orașul și de ce a fost abandonat. Machu Picchu este o dovadă a măreției civilizației incașă și este un loc de pelerinaj pentru oameni din întreaga lume.

Machu Picchu este un loc de o frumusețe naturală uimitoare. Orașul este situat într-o vale pitorească, cu munți înalți și păduri luxuriante. Machu Picchu este un loc de pelerinaj pentru oameni din întreaga lume și este o destinație turistică importantă pentru Peru.

Angkor Wat (Cambodgia)

Angkor wat

Angkor Wat este un templu hindus situat în Cambodgia. Este unul dintre cele mai mari și mai impresionante temple din lume și este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Angkor Wat a fost construit în secolul al XII-lea d.Hr. de regele Suryavarman II și a fost inițial dedicat zeului hindus Vishnu. Templul a fost ulterior transformat într-un templu budist și este acum unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj budist din lume.

Angkor Wat este situat în centrul complexului Angkor, care este un sit arheologic care include peste 1.000 de temple și alte structuri. Complexul Angkor este unul dintre cele mai mari situri arheologice din lume și este o dovadă a măreției civilizației khmer.

Angkor Wat este o clădire impresionantă, care este construită din piatră și are o arhitectură complexă. Templul este înconjurat de un lac artificial și este accesibil printr-un pod de piatră. În interiorul templului există o serie de săli și camere, care sunt decorate cu sculpturi și fresce.

Angkor Wat este un loc de pelerinaj pentru oameni din întreaga lume și este o atracție turistică populară pentru turiștii care vizitează Cambodgia.

Petra (Iordania)

Petra Jordan

Petra este un oraș antic nabateean situat în Iordania. Este unul dintre cele mai populare atracții turistice din lume și a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1985.

Petra a fost construită în secolul al IV-lea î.Hr. și a fost un important centru comercial și cultural pentru civilizația nabateeana. Orașul a fost abandonat în secolul al VIII-lea d.Hr., după cucerirea nabațeanilor de către arabii musulmani.

Petra este situată într-o vale pitorească, sculptată în stâncă. Orașul este cunoscut pentru templele sale, cum ar fi Al-Khazneh (Trezorul), Al-Deir (Mănăstirea) și Ad-Dayr (Mănăstirea Mică).

Petra este un loc de o frumusețe naturală și arhitecturală uimitoare. Orașul este un loc de pelerinaj pentru oameni din întreaga lume și este o destinație turistică importantă pentru Iordania.

Petra este o atracție turistică populară pentru turiștii care vizitează Iordania. Orașul este accesibil pe jos, cu mașina sau cu autobuzul. Turiștii pot vizita templele, mormintele și alte structuri din Petra. De asemenea, turiștii pot face drumeții în jurul orașului și pot admira peisajul uimitor.

Petra este un loc de o frumusețe și o importanță istorică deosebite. Orașul este un loc de pelerinaj pentru oameni din întreaga lume și este o destinație turistică importantă pentru Iordania.

Grand Canyon (SUA)

Grand canyon

Grand Canyon este o vale adâncă sculptată de râul Colorado în regiunea de vest a Statelor Unite. Este una dintre cele mai populare atracții turistice din lume și a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1979.

Grand Canyon este situat în statul Arizona, la aproximativ 440 de kilometri nord de Phoenix. Canyonul are o lungime de 446 kilometri, o lățime de până la 29 de kilometri și o adâncime de până la 1.600 de metri.

Grand Canyon este o minune naturală uimitoare. Canionul este format din straturi de rocă de diferite culori, care creează un peisaj spectaculos. Râul Colorado curge pe fundul canionului, creând sunete și imagini impresionante.

Grand Canyon este o destinație turistică populară pentru turiștii din întreaga lume. Turiștii pot vizita Grand Canyon pe jos, cu mașina, cu bicicleta sau cu avionul. Turiștii pot face drumeții, camping, rafting, schi și alte activități în Grand Canyon.

Grand Canyon este un loc de o frumusețe naturală și o importanță geologică deosebite. Canionul este un loc de pelerinaj pentru oameni din întreaga lume și este una dintre cele mai semnificative atracții turistice pentru Statele Unite.

Rio de Janeiro (Brazilia)

RIP DE JANIERO

Rio de Janeiro este un oraș situat în statul Rio de Janeiro, Brazilia. Este cel mai populat oraș din Brazilia și al doilea ca mărime din America de Sud. Rio de Janeiro este cunoscut pentru plajele sale frumoase, cum ar fi Copacabana și Ipanema, pentru statuia lui Hristos Mântuitorul, care este unul dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, și pentru carnavalul său anual, care este unul dintre cele mai mari evenimente culturale din lume.

Rio de Janeiro a fost fondat în 1565 de portughezi și a devenit capitala Braziliei în 1763. Orașul a jucat un rol important în Revoluția Braziliană din 1822, care a dus la independența Braziliei de Portugalia. Rio de Janeiro a continuat să fie capitala Braziliei până în 1960, când capitala a fost mutată la Brasília.

Rio de Janeiro este un oraș cu o bogată istorie și cultură. Este un loc popular pentru turiști și este una dintre cele mai importante atracții turistice pentru afaceri și sport.

Rio de Janeiro este un oraș cu o mulțime de lucruri de oferit vizitatorilor. Este un loc unde puteți găsi plaje frumoase, cultură bogată și evenimente interesante. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe de neuitat, Rio de Janeiro este locul perfect pentru dvs.

Acestea sunt doar câteva dintre cele multe atracții turistice uimitoare din lume.

Cu atât de multe locuri de văzut și de făcut, lumea este un loc cu adevărat magic. Dacă vă gândiți să călătoriți în jurul lumii, asigurați-vă că le includeți pe lista dvs. de destinații. Vezi și top 10 destinații de vacanță.

Află mai multe...

crossmenu