Bagajul pentru mare | 20 de lucruri de care trebuie să ții cont

Tu ții minte tot ce trebuie să i-ai cu tine la mare? Citește mai jos și asigură-te că ai luat tot necesarul pentru vacanța ta la mare.

20 de lucruri de care trebuie să ții cont când îți faci bagajul pentru mare

1. Costume de baie: Ai nevoie de cel puțin un costum de baie pentru a te bucura de plajă și de înot în mare. Este bine să ai măcar două costume de baie, pentru a avea întotdeauna unul uscat la dispoziție.

2. Produse pentru protecția solară: Nu uita să iei cu tine o sticlă de cremă cu protecție solară ridicată (SPF 30 sau mai mare) și balsam after-sun pentru a-ți proteja pielea de arsurile solare și a preveni îmbătrânirea prematură.

3. Pălărie cu boruri largi: O pălărie cu boruri largi îți va proteja scalpul, fața și urechile de razele intense ale soarelui, prevenind eventualele arsuri și scăderea confortului în timpul zilelor petrecute sub soare.

4. Ochelari de soare: Protejați-vă ochii de razele UV și strălucire cu o pereche bună de ochelari de soare, cu filtre UV și polarizare preferabil.

5. Prosop de plajă sau pled: Un prosop mare de plajă sau un pled ușor sunt ideale pentru a te întinde pe nisip și a te usca după baie în mare.

6. Încălțăminte specială pentru plajă: Adidași de plajă sau șlapi și eventual sandale ușoare, care să nu rețină apă sau nisip și să-ți permită să te deplasezi cu ușurință și confortabil pe plajă.

7. Haine și ținute adecvate: Ai nevoie de haine ușoare, de vară, inclusiv tricouri, pantaloni scurți, rochii și fuste, precum și de ceva mai cald pentru serile răcoroase la malul mării.

8. Sac impermeabil: Un sac impermeabil îți poate fi de mare ajutor pentru a ține obiecte de valoare, precum telefonul mobil, banii și cheile de la cameră departe de nisip și apă.

9. Ploscă sau sticlă reutilizabilă de apă: Este foarte important să te menții hidratat pe plajă, așa că adu cu tine o ploscă sau sticlă reutilizabilă de apă pe care să o umpli înainte de a te îndrepta către mare.

10. Materiale de divertisment și relaxare: Nu uita să-ți iei cu tine cărți, reviste, căști, muzică sau jocuri pentru a te distra și relaxa în timp ce te bucuri de soare și peisaj.

11. Acte de identitate și documente de călătorie: Asigură-te că ai la tine pașaportul, buletinul, permisul de conducere (dacă ai de gând să conduci) și, dacă e cazul, vizele necesare.

12. Asigurare de călătorie: O asigurare de călătorie te poate proteja în caz de probleme medicale sau alte probleme neprevăzute care pot apărea pe parcursul vacanței.

13. Bagaj de mână cu articole esențiale: Pregătește un bagaj de mână cu articole precum o schimbare de haine, medicamente, alimente, o sticlă de apă și obiecte de valoare, în cazul în care bagajul principal se pierde sau întârzie.

14. Adaptoare de priză: Dacă mergi într-o țară cu prize diferite, ai nevoie de adaptoare pentru a încărca telefonul, laptopul și alte dispozitive electronice.

15. Articole de igienă personală: Nu uita să-ți iei periuță de dinți, pastă de dinți, șampon, săpun, deodorant și orice altceva ai nevoie pentru a te simți curat și proaspăt pe parcursul vacanței.

16. Haine potrivite pentru clima și activitățile planificate: Împachetează haine pentru diferite tipuri de vreme și adaptate destinației, de la ținute de plajă și costume de baie, până la haine groase și impermeabile pentru destinațiile mai reci.

17. Kit de prim-ajutor: Include în bagaj plasturi, medicamente pentru dureri de cap, febră, indigestii și alte probleme de sănătate minore care pot să apară în timpul vacanței.

18. Dispozitive electronice și încărcătoare: Împachetează-ți telefonul, laptopul, aparatul foto, tableta și încărcătoaree aferente, astfel încât să te bucuri de vacanță în mod digital.

19. Bani și opțiuni de plată alternative: Asigură-te că ai la tine bani lichizi în valuta locală și că ai o modalitate de a plăti în siguranță, cum ar fi o cartelă de credit sau de debit.

20. O listă cu contacte importante și informații de urgență: Notează informațiile de contact ale consulatului/ambasadei țării tale, numerele de urgență locale, precum și informațiile de contact ale asigurării de călătorie și ale membrilor familiei.

O vacanță bine organizată te va ajuta să te bucuri în siguranță și fără griji de noi aventuri și experiențe. Înarmat cu cele 20 articole de mai sus în bagajul pentru mare, vei fi pregătit să te distrezi în voie!

Vezi și idei de vacanță.

Află mai multe...

crossmenu