Top 5 destinații turistice din România

dest tur RO reptn

România este o țară cu o bogată istorie și cultură, care oferă o varietate de atracții turistice pentru vizitatori de toate vârstele. Iată câteva dintre cele mai populare destinații turistice din România:

Delta Dunării

Delta Dunarii

Delta Dunării este cea mai mare deltă fluvială din Europa și a treia ca mărime din lume, după Delta Nilului și Delta Mekongului. Este situată în sud-estul României, la vărsarea Dunării în Marea Neagră. Delta Dunării are o suprafață de 2.850 de kilometri pătrați și este împărțită în trei brațe principale: Chilia, Sulina și Sfântul Gheorghe.

Delta Dunării este o zonă unică în lume, atât din punct de vedere al biodiversității, cât și al peisajului. Delta Dunării este o zonă umedă de importanță internațională, fiind inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1991.

Delta Dunării este un paradis pentru păsări, aici trăind peste 300 de specii de păsări, dintre care unele sunt pe cale de dispariție. Delta Dunării este, de asemenea, un important loc de reproducere pentru pești, aici trăind peste 1.000 de specii de pești.

Delta Dunării este o destinație turistică populară, atât pentru români, cât și pentru străini. Turiștii pot vizita Delta Dunării pentru a admira peisajele naturale, pentru a face excursii cu barca, pentru a pescui sau pentru a observa păsările.

Iată câteva dintre cele mai populare atracții turistice din Delta Dunării:

    * Rezervația Biosferei Delta Dunării

    * Parcul Național Delta Dunării

    * Lacul Razim

    * Lacul Sinoe

    * Insula Popina

    * Insula Sfântul Gheorghe

    * Satul Sfântu Gheorghe

    * Satul Mila 23

    * Satul Periprava

Delta Dunării este o zonă unică în lume, care oferă vizitatorilor o experiență de neuitat.

Cetatea Sighișoara

Cetatea Sighisoara

Cetatea Sighișoara este un oraș-cetate medievală din Transilvania, România. Este situată în județul Mureș, pe malul râului Târnava Mare. Cetatea este una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale din Europa și a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1999.

Cetatea a fost construită în secolul al XII-lea de către coloniștii sași și a fost extinsă cetateaîn secolele următoare. Cetatea are un plan circular și este înconjurată de ziduri de piatră. În interiorul cetății se află o serie de clădiri istorice, inclusiv Piața Mare, Turnul Orologiului, Biserica din Deal și Turnul Cositorarilor.

Cetatea Sighișoara este o destinație turistică populară, atât pentru români, cât și pentru străini. Cetatea este un loc plin de istorie și cultură și oferă vizitatorilor o experiență unică.

Iată câteva dintre cele mai importante atracții turistice ale Cetății Sighișoara:

    * Piața Mare: este cea mai mare piață din cetate și este înconjurată de clădiri istorice, inclusiv Primăria, Turnul Orologiului și Biserica din Deal.

    * Turnul Orologiului: este un turn medieval care a fost construit în secolul al XV-lea. Turnul este înalt de 64 de metri și are un ceas mecanic care funcționează din 1627.

    * Biserica din Deal: este o biserică catolică care a fost construită în secolul al XIII-lea. Biserica este renumită pentru altarul său baroc, care a fost realizat în secolul al XVIII-lea.

    * Turnul Cositorarilor: este un turn medieval care a fost construit în secolul al XV-lea. Turnul este înalt de 41 de metri și a fost folosit de către bresla cositorarilor.

Cetatea Sighișoara este un loc plin de istorie și cultură și oferă vizitatorilor o experiență unică.

Orașul Sibiu

Orasul Sibiu

Sibiu este un oraș din România, reședința județului Sibiu. Este situat în Transilvania, în regiunea istorică Sibiu, pe cursul râului Cibin. Sibiu este unul dintre cele mai vechi orașe din România, cu o istorie de peste 800 de ani. Orașul este cunoscut pentru arhitectura sa medievală, pentru piețele sale centrale și pentru muzeele sale. Sibiul a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 2007.

Iată câteva dintre cele mai importante atracții turistice din Sibiu:

  • Piața Mare: este cea mai mare piață din Sibiu, cu o suprafață de 10.500 de metri pătrați. Piața este înconjurată de clădiri istorice, cum ar fi Primăria Sibiu, Biserica Sfântul Nicolae și Turnul Sfatului.
  • Turnul Sfatului: este un turn medieval, construit în secolul al XIV-lea. Turnul are o înălțime de 64 de metri și oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului.
  • Piața Mică: este o altă piață importantă din Sibiu, cu o suprafață de 2.500 de metri pătrați. Piața este înconjurată de magazine, restaurante și cafenele.
  • Muzeul Brukenthal: este unul dintre cele mai importante muzee din România, cu o colecție de peste 100.000 de obiecte de artă, arheologie, istorie și etnografie.
  • Biserica Evanghelică: este o biserică protestantă, construită în secolul al XIII-lea. Biserica are o arhitectură gotică și este una dintre cele mai frumoase biserici din Sibiu.
  • Biserica Sfântul Nicolae: este o biserică ortodoxă, construită în secolul al XIV-lea. Biserica este o importantă destinație de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși.
  • Muzeul Satului ASTRA: este un muzeu în aer liber, situat la marginea orașului Sibiu. Muzeul prezintă o colecție de peste 300 de case, mori, biserici și alte construcții tradiționale românești.

Sibiu este un oraș frumos și interesant, cu o istorie bogată și o cultură vibrantă. Orașul este o destinație turistică populară, atât pentru români, cât și pentru străini.

Mănăstirea Voroneț

Manastirea Voronet

Mănăstirea Voroneț este o mănăstire ortodoxă din România, situată în satul Voroneț, județul Suceava. Mănăstirea a fost construită în secolul al XV-lea de către Ștefan cel Mare, domnitorul Moldovei. Mănăstirea este renumită pentru frescele sale albastre, care sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din lume.

Frescele de la Voroneț au fost pictate de un grup de artiști conduși de Zosim Suceveanul. Frescele reprezintă scene din viața lui Iisus Hristos, a Maicii Domnului și a sfinților. Culorile folosite în fresce sunt foarte vii, iar albastrul este predominant. Acest albastru este cunoscut sub numele de "albastru de Voroneț" și este unic în lume.

În 1993, Mănăstirea Voroneț a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Mănăstirea este un important centru de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși din întreaga lume.

Iată câteva dintre cele mai importante atracții ale Mănăstirii Voroneț:

    * Biserica Mănăstirii, care este construită în stil moldovenesc

    * Frescele albastre, care sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din lume

    * Muzeul Mănăstirii, care găzduiește o colecție de obiecte de artă și de cult

    * Grădina Mănăstirii, care este un loc de liniște și de pace

Mănăstirea Voroneț este o destinație turistică populară, atât pentru români, cât și pentru străini. Mănăstirea este un loc de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși din întreaga lume.

Transfăgărășan - una dintre cele mai populare destinații turistice

Transfagarasan

Transfăgărășan este un drum național care traversează Carpații Meridionali din România. Drumul este situat în județele Argeș și Sibiu și are o lungime de 151 km. Transfăgărășanul este considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, datorită peisajelor sale montane și a altitudinii sale mari. Punctul cel mai înalt al drumului este Lacul Bâlea, care este situat la o altitudine de 2.042 de metri.

Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970 și 1974, în timpul regimului comunist. Drumul a fost construit cu scopul de a facilita accesul trupelor militare la Munții Făgăraș, dar a fost și o modalitate de a promova turismul în România.

În prezent, Transfăgărășanul este deschis circulației doar în timpul verii, din cauza riscului de avalanșe în timpul iernii. Drumul este o destinație populară pentru turiștii români și străini, care vin să admire peisajele montane și să practice sporturi de iarnă.

Iată câteva dintre atracțiile turistice de pe Transfăgărășan:

* Lacul Bâlea

* Cabana Bâlea

* Lacul Capra

* Lacul Vidraru

* Barajul Vidraru

* Cheile Cheii

* Cheile Grădiștei

* Cheile Boiu

Transfăgărășanul este un drum spectaculos, care oferă priveliști de neuitat. Drumul este o destinație populară pentru turiștii români și străini, care vin să admire peisajele montane și să practice sporturi de iarnă.

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare destinații turistice din România. România este o țară ca o comoară ascunsă, care așteaptă să fie descoperită. Cu o istorie bogată, o natură uimitoare și o cultură vibrantă, România este o destinație turistică care nu trebuie ratată. Vezi Top 12 obiective turistice din Romania.

Află mai multe...

crossmenu