Muzeul Simțurilor din România: Top 5 cele mai populare expoziții

În inima României, în capitala vibrantă București, se ascunde un loc unde vizitatorii sunt încurajați să exploreze și să-și redescopere simțurile - Muzeul Simțurilor. Acest loc captivant nu este un muzeu obișnuit, ci mai degrabă un experiențial playground unde imaginea, sunetul, mirosul și simțul tactil se combină pentru a crea experiențe memorabile.

Descoperă și Top 12 Obiective Turistice Din România.

Descoperă fascinația perceperii în Muzeul Simțurilor din România

Muzeul Simțurilor, deschis în 2018, este un spațiu unic conceput pentru a-ți stârni curiozitatea și pentru a te face să te întrebi despre modul în care percepem lumea înconjurătoare. Acesta are peste 50 de expoziții interactive concepute pentru a pune simțurile la încercare și pentru a arunca o lumină nouă asupra posibilităților minții umane

De la iluzii optice uluitoare la exhibitii unde ești încurajat să fii activ și să experimentezi, Muzeul Simțurilor oferă o experiență unică care nu numai că te distrează, dar îți și provoacă gândirea. Te poți dezechilibra în camera înclinată, te poți pierde în oglinda cu infinit, sau poți experimenta mirosurile de pământ umed sau ciocolată în sala mirosurilor. 

Cu siguranță că vei fi surprins descoperind cum sunetul poate influența gustul mâncării în zona augmentării simțurilor, sau vei fi intrigat de felul în care mintea interconectează simțurile în Sala Sinesteziei.

Muzeul dispune și de diferite exponate ce-ți permit să te confrunți cu temerile comune. O astfel de cameră este "Camera întunecată" unde vizitatorii sunt nevoiți să se bazeze exclusiv pe simțul tactil și auz pentru a naviga prin întuneric, oferindu-le vizitatorilor o senzație puternică de dezorientare și înțelegerea experiențelor nevăzătorilor.

Fiecare vizită la Muzeul Simțurilor se poate transforma într-o călătorie inedită către universul propriilor percepții. Muzeul îți încurajează gândirea critică și îți dă șansa de a-ți validă propriile percepții, în timp ce te bucuri de un moment plin de distracție și de experiențe neașteptate.

5 cele mai populare expoziții ale muzeului

 • Expoziția de vedere: Această expoziție explorează lumea prin intermediul vederii. Vizitatorii pot vedea o varietate de obiecte și imagini, inclusiv o cameră întunecată, un tunel optic și o pereche de ochelari 3D.
 • Expoziția auditivă: Această expoziție explorează lumea prin intermediul auzului. Vizitatorii pot auzi o varietate de sunete, inclusiv muzică, zgomot de trafic și sunete din natură.
 • Expoziția mirosului: Această expoziție explorează lumea prin intermediul mirosului. Vizitatorii pot mirosi o varietate de arome, inclusiv flori, alimente și parfumuri.
 • Expoziția gustului: Această expoziție explorează lumea prin intermediul gustului. Vizitatorii pot gusta o varietate de alimente, inclusiv dulciuri, sărate și acre.
 • Expoziția atingerii: Această expoziție explorează lumea prin intermediul atingerii. Vizitatorii pot atinge o varietate de obiecte, inclusiv materiale naturale, materiale sintetice și obiecte ciudate.

Cea mai bună perioadă de a vizita Muzeul Simțurilor din București

Cea mai bună perioadă de vizitat Muzeul Simțurilor din București este în timpul sezonului cald, între mai și septembrie. În această perioadă, vremea este caldă și însorită, ceea ce face ca vizita să fie mai plăcută. De asemenea, în timpul sezonului cald, muzeul organizează adesea evenimente și activități speciale, care pot face vizita și mai interesantă.

Dacă nu puteți vizita muzeul în timpul sezonului cald, puteți alege să mergeți în timpul săptămânii, când este mai puțin aglomerat. De asemenea, puteți încerca să vizitați muzeul la începutul sau la sfârșitul zilei, când sunt mai puține grupuri de vizitatori.

Sfaturi pentru a vă bucura la maximum de vizita la Muzeul Simțurilor

 • Alocați-vă suficient timp pentru a explora toate expozițiile. Muzeul are o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, așa că este important să vă planificați vizita.
 • Purtați haine și încălțăminte confortabile. Veți face multă mișcare în timp ce explorați expozițiile.
 • Nu vă fie teamă să atingeți, să mirosi, să gustați și să auziți expozițiile. Aceasta este partea distractivă a vizitei!

Cum să ajung la Muzeul Simțurilor din București

Cu mașina

Dacă veniți cu mașina, puteți parca în parcarea subterană de la Piața Universității. De la parcarea subterană, Muzeul Simțurilor este la doar câteva minute de mers pe jos.

Cu transportul public

Dacă veniți cu transportul public, puteți lua metroul până la stația Piața Universității. De la stația de metrou, Muzeul Simțurilor este la doar câteva minute de mers pe jos. De asemenea, puteți lua tramvaiul 11, 13 sau 23 până la stația Piața Universității.

Cu taxiul

Dacă veniți cu taxiul, vă rugăm să specificați că doriți să mergeți la Muzeul Simțurilor.

Iată instrucțiunile detaliate pentru a ajunge la Muzeul Simțurilor cu transportul public:

Din stația de metrou Piața Universității:

 • Ieșiți din stația de metrou pe partea stângă.
 • Mergeți pe strada Academiei până la intersecția cu strada Sfinții Apostoli.
 • Muzeul Simțurilor este situat pe partea dreaptă a străzii.

Din stațiile de tramvai Piața Universității:

 • coborâți din tramvai la stația Piața Universității.
 • Mergeți pe strada Academiei până la intersecția cu strada Sfinții Apostoli.
 • Muzeul Simțurilor este situat pe partea dreaptă a străzii.

Detalii despre locație:

 • Adresă: Strada Sfinții Apostoli nr. 10, București
 • Coordonate GPS: 44.427645, 26.102074

Prețuri

Muzeul Simțurilor este deschis de marți până duminică, de la 10:00 la 18:00. 

Prețul biletelor este de 45 ron (adult) și 33 ron (copii 3-15 ani), iar vineri și duminică biletele sunt puțin mai scumpe. Se percep taxe aparte pentru familiile cu copii, grupuri sau pentru organizare altor evenimente, precum ziua de naștere.

Cel mai bine ar fi să verificați pe site-ul oficial al muzeului informațiile actuale despre prețuri și servicii.

Concluzie

Pentru toți acei călători curioși, aventurieri, și pentru cei dornici de cunoaștere, Muzeul Simțurilor este un loc unde banalul devine extraordinar, iar fizica și perceptia se îmbină într-un mod stimulativ și distractiv. Este cu siguranță o destinație de neratat în inima Bucureștiului!  

Află mai multe...

crossmenu